svx@svx.cz
+421907 778 007
Po – Pá: 8:00 – 15:30
0
0,00 CZK

Napište co hledáte

  • 01. 07. 2024

Sdílet

Bazénová chemie: Udržujte svůj bazén křišťálově čistý

Léto je tady a s ním přichází i sezóna bazénů! Péče o bazén může být jednoduchá, pokud víte, jaké produkty a postupy použít. Každý majitel bazénu ví, že péče o bazénovou vodu je nezbytná nejen pro estetický vzhled, ale také pro zdraví a bezpečnost všech, kteří se v něm koupou.

V tomto článku vám ukážeme, jak udržet váš bazén křišťálově čistý pomocí produktů značky MASTERsil.

Bazénová chemie: Udržujte svůj bazén křišťálově čistý

1. Pravidelné čištění bazénu

Základem čistého bazénu je pravidelné manuální čištění. Používání síťky k zachytávání nečistot je prvním krokem. Tato síťka vám pomůže odstranit listy, hmyz a další nečistoty z povrchu vody. Je dobré síťku používat alespoň jednou denně, abyste zabránili hromadění nečistot.

 

2. Úprava pH vody

Správné pH vody je klíčové pro komfort koupání a účinnost dezinfekce. K měření pH používejte tester pH. Ideální pH pro bazénovou vodu je mezi 7,2 a 7,6. Pokud je pH příliš vysoké nebo nízké, použijte produkty pH+ nebo pH-.

- pH+: Tento produkt zvýší pH vody, pokud je příliš kyselá.

- pH-: Tento produkt sníží pH vody, pokud je příliš zásaditá.

Pravidelné testování a úprava pH je nezbytná, protože nesprávné pH může způsobit podráždění očí a kůže.

 

3. Dezinfekce vody

K zajištění čisté a bezpečné vody je třeba použít dezinfekční prostředky. Chlorové tablety jsou skvělým řešením pro dezinfekci bazénové vody. Tyto tablety umístěte do plováku, který se postará o rovnoměrné rozložení chlóru ve vodě.

Použití plováku je velmi jednoduché – stačí jej naplnit tabletami a vložit do bazénu. Tento způsob zajistí, že chlór bude uvolňován postupně a efektivně.

 

4. Čištění vody pro křišťálovou čistotu

Aby byla voda v bazénu křišťálově čistá, doporučujeme používat čistič pro křišťálovou vodu. Tento produkt pomáhá odstranit jemné nečistoty a zlepšuje filtraci. Pravidelné používání tohoto čističe zabraňuje zakalení vody a zajišťuje její jasnost.

 

5. Blokátor tvrdosti

Tvrdá voda může způsobit řadu problémů, včetně tvorby usazenin a zakalení vody. Používání blokátoru tvrdosti zablokuje minerály způsobující tvrdost vody a rozpuštěné kovy, čímž předejdete vzniku zákalu a usazenin. Tento produkt je nezbytný pro udržení křišťálově čisté vody a ochranu vašeho bazénového zařízení.

 

6. Prevence a likvidace vodních řas

Vodní řasy mohou rychle pokazit vzhled vašeho bazénu a vytvořit nevhodné prostředí pro koupání. Použití algicidu je účinným způsobem, jak předejít jejich vzniku a zlikvidovat stávající řasy. Algicid je speciálně navržen pro prevenci a likvidaci vodních řas, čímž zajistí, že váš bazén bude stále čistý a bezpečný.

 

7. Filtrace a cirkulace vody

Správná filtrace a cirkulace vody jsou důležité pro udržení čistoty bazénu. Náš sortiment zahrnuje také filtrační kuličky, které skvěle zachycují i ​​jemné nečistoty a mohou nahradit nebo doplnit běžnou pískovou filtraci bazénů. Tyto kuličky jsou efektivní a snadno se udržují, což z nich činí skvělou volbu pro váš bazén.

 

8. Pravidelné kontroly a údržba

Na závěr je důležité pravidelně kontrolovat všechny aspekty bazénu. Ujistěte se, že všechna zařízení fungují správně a že voda je pravidelně testována. Včasná údržba a řešení problémů zabrání větším problémům v budoucnosti.

Používání našich produktů vám usnadní péči o váš bazén a zajistí, že bude vždy připraven ke koupání. Užijte si léto plné zábavy a relaxace ve vašem dokonale čistém bazénu! Máte-li jakékoli dotazy nebo potřebujete poradit s výběrem produktů, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tady pro vás!

 

Upozornění

Nikdy neaplikujte chemické výrobky do vody, když jsou lidé v bazénu. Vždy počkejte, dokud se výrobky zcela nerozpustí a nerozptýlí ve vodě.

Martina Belfiová

Poprvé na svx.cz? Zaregistrujte se a máte přehled o aktuálních novinkách a akcích.

Sledujte náš YouTube kanál

Přejít na SVX kanál